مدیرعامل نیروگاه بعثت با تأکید بر اینکه این نیروگاه از سال ۱۳۹۲ حتی یک لیتر مازوت هم مصرف نکرده است، گفت: تا دو سال آینده نیروگاه سیکل ترکیبی گاز سوز جایگزین واحدهای بخار بعثت خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق بعثت، خیرالله شجاعی، روز چهارشنبه مورخ 15 آذرماه ۱۴۰۲ در جریان بازدید خبرنگاران، مدیران و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست از نیروگاه بعثت، به اصحاب رسانه اعلام کرد؛ این نیروگاه ۲۴۷ مگاواتی بیش از نیم قرن است که فعالیت می کند.
وی اظهار داشت: به دلیل نبود سوخت گاز در شهر تهران واحدهای نیروگاه بعثت بر پایه سوخت مازوت طراحی و نصب شده بود ولی پس از توسعه شهر تهران و گاز رسانی به بخش های صنعتی، با صرف هزینه زیادی مشعلهای این نیروگاه به مشعلهای دوگانه سوز تبدیل شد . ایشان افزودند در سال ۱۳۹۲ به دلیل افزایش آلودگی هوای شهر کلان شهر تهران و با هدف مدیریت و کنترل کیفیت هوا بنابر پیشنهاد سازمان محیط زیست و تایید و حکم سیستم قضایی مخازن ذخیره سوخت مازوت پلمپ گردید و در بیش از ده سال گذشته حتی یک لیتر مازوت هم مصرف نکرده است .
مدیرعامل نیروگاه بعثت در ادامه گفت: این نیروگاه در سال ۱۳۴۶ با هدف تأمین برق استان تهران نصب و راه اندازی گردید ولی با بزرگ شدن شبکه برق کلانشهر تهران کم کم مصرف برق شهر تهران افزایش یافت به طوریکه نیروگاههای شهر تهران تکافوی برق مصرفی این شهر نبود و به همین دلیل صنعت برق کشور با نصب خطوط انتقال برق مورد نیاز تهران را نیروگاههای استان های همجوار تامین نمود . طولانی بودن طول خطوط انتقال برق به شهر تهران موجب افت ولتاژ برق انتقالی به آن می گردد که این افت ولتاژ توسط واحدهای نیروگاه بعثت جبران می گردد .
در ادامه خیرالله شجاعی وظیفه اصلی نیروگاه بعثت در حال حاضر را جبران افت ولتاژ شبکه برق تهران با تولید توان راکتیو عنوان نمود لذا به همین دلیل از نظر فنی امکان انتقال آن به خارج از شهر تهران نمی باشد واحدها نمی باشد. شجاعی افزود افت ولتاژ شبکه برق تهران علاوه بر ناپایدار شدن شبکه، منجر به افزایش آسیب پذیری مصرف کننده های برقی موتوری همچون یخچال و ... می گردد .
همچنین مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بهره برداری شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی که در این نشست خبری حضور داشت گفت: مازوت که معمولاً در فصل سرما به مطالبه عمومی تبدیل می شود، سوخت دوم تعدادی اندکی از نیروگاههای کشور می باشد، وی با تأکید بر این نکته اعلام نمود نیروگاه بعثت چند سالی است که هیچ مازوتی نمی سوزاند و در این سالها سوخت اصلی نیروگاه بعثت گاز طبیعی می باشد.
یشان در خصوص نیروگاه منتظر قائم گفت: این نیروگاه نیز در سال جاری سوخت مازوت مصرف نکرده است و در کمیته های سوخت هم تصمیم بر این شده که فعلاً سهمیه گاز این نیروگاه برقرار باشد.
وی اظهار داشت: پیش بینی شده بود که در فصل سرد امسال روزانه ۴۲۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف شود، اما هم اکنون با وجود اینکه هوا چندان سرد هم نشده، ۴۸۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف می شود، که بهتر است در بخش خانگی برای استمرار گاز نیروگاه تا حدودی صرفه جویی شود.
در ادامه ضمن بازدید خبرنگاران، اصحاب رسانه، مدیران و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست از محل پلمپ مخازن مازوت نیروگاه بعثت و محل استحصال گاز C02، نسبت به پالایش میزان آلایندگی خروجی دودکش واحدهای نیروگاه نیز اقدام گردید که تمام پارامترهای خروجی دودکشهای نیروگاه بعثت پایین تر از استاندارد بود.