ایران کشور برتر منطقه در حوزه ساخت قطعات نیروگاهی/ ۹۲۲ هزار قطعه نیروگاهی ساخت داخل شده است
مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی گفت: در طی هشت سال اخیر بالغ بر ۹۲۲ هزار قطعه نیروگاهی با صرفهجویی ارزی دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی ساخت داخل شده است.
به گزارش پایگاه خبری برق حرارتی، علی عیسیپور در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به داخلیسازی بیش از ۹۰ درصد قطعات نیروگاهی، اظهار کرد: طی هشت سال اخیر بالغ بر ۹۲۲ هزار قطعه نیروگاهی به ارزش ۴۵ هزار میلیارد ریال داخلیسازی شده که این اقدام صرفهجویی ارزی دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی به همراه داشته است.
وی با تاکید بر اینکه ۵۵ درصد این تجهیزات توسط شرکتهای دانشبنیان ساخته شده است، اضافه کرد: تولید این تجهیزات توسط شرکتهای داخلی بیش از ۶۰ درصد صرفهجویی ارزی به همراه داشته است.
عیسیپور با تاکید بر اینکه ۹۱ درصد قطعات نیروگاهی در بخش بهرهبرداری ساخت داخل است، ادامه داد: سال گذشته ۸۸۰ قرارداد ساخت داخل منعقد شده است که از این تعداد ۱۴۸ قرارداد مربوط به شرکتهای دانش بنیان و تولید بار اول بوده است.
وی با اشاره به اینکه تنها ۱۰ درصد از قطعات داخلیسازی نمیشوند، خاطرنشان کرد: این قطعات نیاز به تکنولوژی بسیار بالایی دارند و یا از لحاظ ساخت مقرون به صرفه نیست به همین دلیل تاکنون داخلیسازی نشده است.
مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی ادامه داد: به عنوان مثال برای ساخت لولههای بویلر سازندههای داخلی ظرفیتشان محدود است و تقاضای نیروگاهها را پاسخگو نیستند و به همین دلیل واردات صورت میگیرد.
عیسیپور با اشاره به اینکه داخلسازی قطعات منجر به تسریع بخشیدن در بهرهبرداری برخی از نیروگاهها شد، خاطرنشان کرد: با توجه به تحریمها و نبود واردات در صورتی که قطعات نیروگاهی داخلیسازی نمیشد بسیاری از نیروگاهها خارج مدار قرار میگرفتند و برخی از نیروگاهها به علت قدیمی بودن از رده خارج میشد، به همین علت داخلیسازی قطعات امری الزامآور بود.
مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه ایران کشور برتر منطقه در حوزه ساخت قطعات نیروگاهی شناخته میشود، اضافه کرد: مقاصد صادراتی ما نیز کشور عراق، سوریه و اکنون مذاکراتی با بلاروس شده است.
عیسیپور با اشاره به رونمایی از سامانه نما نیرو در طی سال گذشته، گفت: ارائه توانمندی شرکتهای داخلی در بومیسازی قطعات و تجهیزات، اطلاعرسانی به شرکتهای تابعه برق حرارتی در خصوص توانمندی ساخت داخل، گزارشگیری از عملکرد ساخت داخل شرکتهای تابعه در حوزههای مختلف مکانیک، الکتریک، ابزار دقیق و شیمی، اطلاعرسانی در خصوص نیازمندیها به قطعات و تجهیزات شرکتهای تابعه، اطلاعرسانی از توانمندی بومیسازی شرکتهای دانشبنیان و صرفهجویی ارزی در تأمین تجهیزات و قطعات نیروگاهی و تجمیع نیازهای تحقیقاتی نیروگاهها در بخش تحقیقات از جمله دستاوردهای رونمایی از این سامانه بوده است.