به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو(پاون)،وزارت نیرو در حالی همزمان با تغییر دولت، در آستانه تغییر در مدیریت کلان خود قرار گرفته است که با علیاکبر محرابیان به عنوان وزیری خدمتگزار و پرتلاش در 3 سال فعالیت پربار و جهادی خداحافظی کرده و مهیای استقبال از حضور وزیر پیشنهادی نیرو دولت چهاردهم یعنی عباس علی آبادی میشود، گزینهای که با کارنامه موفق خود در راس مدیریتهای ارشد صنعت آب و برق و همچنین حوزههای اجرایی، تغییر مدیریتی توام با آرامش و اطمینان خاطر را برای یک وزارتخانه حساس و خدمترسان یعنی وزارت نیرو رقم زده است.
در معرفی و انتخاب وزیران نیرو غالبا این بحث مطرح میشود که رویکرد دولتها در انتخاب وزیر پیشنهادی بیشتر متمایل به سیاستهای بخش آب خواهند بود یا صنعت برق، اما معرفی عباس علی آبادی رویکرد متوازنی را در مدیریت کلان هر دو بخش آب و برق به نمایش گذاشته است، بدین معنا که علی آبادی هم در حوزه کلان صنعت آب و هم در بخش کلان صنعت برق اعم از سیاستگذاری و اجرا سوابق و تجارب ارزشمندی را در کارنامه خود به ثبت رسانده ، به تعبیری او از جنس صنعت آب و برق بوده و اکنون در حالی مراجعت به خانه اصلی خود است.
معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی، مدیرعاملی شرکت مپنا، مدیرعاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژههای نیروگاهی کرخه و کارون ۳ و سرانجام سکانداری وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت سیزدهم بخشی از کارنامه عباس علیآبادی است. از جمله برنامههای او حین تصدی معاونت امور برق وزارت نیرو، توسعه نیروگاههای تجدید پذیر،اصلاح ساختار صنعت برق و تکمیل پروژههای نیمه تمام نیروگاهی بوده است. رویکردهایی که بروزآوری آنها متناسب با اقتضائات روز صنعت آب و برق بدون تردید در دروه جدید مدیریت وزارت نیرو نیز با قوت ادامه خواهد یافت.
نگاهی به کارنامه وزیر نیرو پیشنهادی دولت چهاردهم همچنین نشان میدهد که وی تحصیلات دانشگاهی خود را نیز در رشتههای مرتبط با صنعت گذرانده است، چنانکه دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را در رشته مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاههای تراز اول کشور یعنی صنعتی شریف و دانشگاه تهران سپری کرده و سپس موفق به دریافت دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل شده است. در عین حال که همزمان با حضور در عرصههای مهم مدیریتی، فرصت انتقال تجارب خود را نیز مغتنم شمرده و به تدریس دروس مختلف مهندسی مکانیک و مباحث مرتبط با موتورهای احتراق داخلی (توربینهای گازی) در دانشگاههای مختلف کشور پرداخته است.
نگاهی هر چند گذرا به روند فعالیتهای مدیریتی و حرفهای وزیر پیشنهادی نیرو به روشنی نشان میدهد که چرا صنعت آب و برق کشور مرحله گذار و تغییر در مدیریت کلان خود را با خیالی راحت سپری میکند، چرا که حسن انتخاب مدیری از جنس صنعت آب و برق این اطمینان را به وجود آورده است که دو صنعت مهم و حیاتی با اتکاء به چند دهه دانش و تجربه مدیریت اجرایی، پرتوان به راه خود ادامه داده ، بر دستاوردهای درخشان خود افزوده و بر چالشها و تنگناهای پیش رو فائق خواهد آمد.
به واقع تغییر مدیریت کلان وزارت نیرو و صنعت آب و برق مصداق بارز «صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت» است، هر چند که فرصتهای خدمت در سزمین پهناور ایران زمین فراوان بوده و همواره مردان خردمند، پرتلاش و پرتوانی را برای مواجهه با کارهای عظیم به یاری میطلبد.